Германия ще продължи да бъде най-големият инвеститор в България. Това заяви министърът на финансите на провинция Баден-Вюртемберг Вили Щехеле. Той се срещна с българския финансов министър Пламен Орешарски.

Представителите на германската делегация се ангажираха с разрастване на германските инвестиции у нас. Освен това Вили Щехеле обяви, че германските компании, които вече са създали работни места, няма да ги закрият.

България ще потърси германски опит за укрепване на одитния орган към Министерството на финансите, съобщи от своя страна финансовият министър Пламен Орешарски.

Стана ясно още, че е направено предложение към българското правителство за организирането на икономически форум в Германия. На него ще бъдат представени възможностите за инвестиции у нас за германските компании, както и за разширяване бизнеса им в региона.

След края на срещата министърът на финансите Пламен Орешарски отклони въпроси относно дебатът, провел се във вторник вечерта, между премиера Сергей Станишев и кметът на столицата Бойко Борисов.