20 български гимназисти ще имат възможност да получат стипендия и да прекарат учебната 2020/2021 година в САЩ. 

Възможност за ученици IX и X клас предоставя програма YES (Kennedy-Lugar Youth Exchange and Study), финансирана от Американското посолство в България. 

По време на престоя си учениците ще посещават американско училище, ще живеят в приемно семейство, ще могат да се потопят в американската култура и същевременно да се превърнат в посланици на българската. 


Броят на работещите непълнолетни расте

Първият кръг на кандидатстването е онлайн, а крайният срок е 31 октомври

Програмата покрива почти всичко от целия обмен - двупосочен билет, месечна стипендия, както и настаняване в приемни семейство, което се грижи за изхранването на ученика.

Дават по 250 лева за първокласник

istock
istock


"Ние осигуряваме записването в американска гимназия. Имаме обучения преди заминаването, които служат като ориентация за учениците и да им помогнат по-добре да се справят с живота там. Има и медицинска застраховка. Учениците трябва само да покрият издаването на международен паспорт", заяви за БНР Кристиян Найденов, който е координатор на Kennedy-Lugar Youth Exchange and Study за България.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg