Няма да има никакви резки промени в политиките, които води Министерството на образованието и науката /МОН/. Това заяви служебният образователен министър проф. Николай Денков на церемонията при получаването на поста от досегашния министър Красимир Вълчев.

По думите му, министерството ще работи в режим на пълна прозрачност и публичност в решенията, които взима.

Държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване ще протекат по начина, по който са планирани и подготвени от досегашния екип на министерството.

В кои университети може да се кандидатства с оценките от матурите

Няма да променяме нищо, защото времето е много кратко и системата трябва да знае, че нещата ще се случат така, както са подготвени“, допълни проф. Денков. 

istock
istock

Той благодари на министър Вълчев и на неговия екип за това, че през последните четири години се вижда напредък във всички основни области, за които отговаря МОН - училищното образование, висшето образование, науката.

„Във всяка от тези области екипът може да се гордее с това, което е постигнато“, каза служебният министър на образованието за работата на своя предшественик на поста.

През следващата седмица министерството ще представи приоритетите по време на служебния кабинет, както и екипа, с който ще ги изпълнява. Денков обясни, че има няколко задачи, по които може да се ускори напредъкът, които са важни и са свързани със следващите периоди на финансиране.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg