Грипната ваканция за учениците в София се удължава до 15 март, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Кметът уточни, че ваканцията не е заради коронавируса, а заради повишената заболеваемост от грип тип "Б" на територията на Столична община.

Детските градини и ясли продължават да работят при засилен контрол на вход, както за децата, така и за персонала.

„Да бъдем спокойни и отговорни“, призова Фандъкова.

Столичният щаб оповести актуална информация за мерките, които ще се предприемат за сигурността на гражданите предвид новите случаи на заразени с коронавирус.

Как да различим коронавируса от грипа

„Много важно е да следваме указанието на специалистите. Поисках от всички колеги във всички сектори да продължат засилените мерки за дезинфекция. Детските градини да имат засилен филтър“, поясни столичният кмет.

istock
istock

Щабът е обсъдил готовността на Втора градска болница в София да започне подготовката за трансформиране в рамките на 72 часа за приемане на пациенти с коронавирус.

„Към момента няма такава заповед. Дали има нужда от тази трансформация, ще прецени Националният щаб и министърът на здравеопазването.

Спазваме строга йерархия, защото това е много важно за организацията и координацията“, уточни Фандъкова, но не се очаква решение за промяна в режима на детските градини.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg