Чуждестранните студенти в САЩ ще трябва да напуснат страната, ако през есента всички занятия в учебните заведения преминат в онлайн режим.

Това става ясно от публикуваното вчера съобщение на сайта на службата по имиграция и митнически контрол на Съединените щати, съобщи ТАСС.

Временните правила, приети заради пандемията от коронавирус, ще важат през есенния семестър и ще са валидни единствено за споменатата категория студенти с визи F-1 и M-1.

САЩ няма да издават зелени карти до края на годината

Американските власти няма да издават нови визи за желаещите да пътуват до САЩ студенти, ако избраните програми за обучение през предстоящия семестър бъдат изцяло в онлайн режим

istock
istock

Ако студентите се окажат в тази ситуация, следва или да напуснат страната, или да предприемат стъпки за запазване на неимигрантския си статут като промяна на курса на обучение или представяне на съответния болничен лист. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg