Според данни на Агенция "Блумбърг" през първите четири месеца на 2020 г. в САЩ са обявени 98 фалита фирми, дългът на които е най-малко 50 милиона долара.

Последиците от пандемията от коронавирус предизвикаха най-голям брой фалити в Съединените щати след световната финансова криза през 2008 г.

Според агенцията през май 2020 г. 27 компании са обявили банкрут в САЩ и са поискали защита от кредиторите съгласно член 11 от Закона за банкрутите на САЩ, която позволява реорганизацията на дейностите.

Как да си получите парите, ако фирмата фалира


Месец май 2009 г. държи рекорд на фалитите след като 29 частни компании фалираха в САЩ. Агенцията разглежда само онези предприятия, чиито дългове възлизат на най-малко 50 милиона долара.

istock
istock

През четирите месеца на тази година в САЩ са регистрирани 98 такива фалита. За същия период на 2009 г. такава съдба е сполетяла 142 компании в страната. Несъстоятелността на веригите универсални магазини J. C. Penney и магазините за продажба на дрехи J. Crew са най-крупните фалити през тази година.

Според прогнозата на Международния валутен фонд през тази година се очаква минимален спад от 3% в световната икономика.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg