От 4 февруари може да се възстанови присъственият обучителен процес с връщане на до 40 на сто от класовете от пети до дванайсети, каза по време на парламентарния контрол министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

Заедно с Министерството на образованието и науката ще бъде изготвена такъв тип програма, така че тя да е съгласувана между двете министерства и да носи най-малък риск за преподавателите и другите граждани.

Удължаване с 3 месеца на епидемичната обстановка иска здравният министър


От наличните данни в световен и национален план новият коронавирусен щам продължава да циркулира и всяка прибързана промяна води до повишаване на броя на болните, добави той.

2 милиона българи ще бъдат ваксинирани до края на годината, заяви още Ангелов. 

БТА
БТА

По думите му България ще получи 3,9 милиона ваксинационни дози, но сроковете за доставка са индикативни и зависят от одобрението на Европейската комисия и възможностите на производителя.

Електронният сертификат за ваксина вече е факт

Министърът увери, че се организира процесът на обща имунизация, която ще бъде правена и от общопрактикуващите лекари:

„По отношение на кабинетите за ваксинация, които са изградени в РЗИ, в лечебните заведения, мобилните имунизационни кабинети, много скоро съвместно с Гугъл ще бъдат представени на картата на територията на България. Ще бъдат видими за всички български граждани. В момента събираме цялата информация, която да бъде качена на сайта на министерството и да бъде достъпна за всички български граждани“.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg