Наближава краят на учебната година и времето, в което по-амбициозните абитуриенти ще кандидатстват за продължаване на образованието си.

Доскоро Великобритания водеше по предпочитания на млади българи, заради разнообразните специалности на английски. След Брекзит, обаче, най-желаните образователни дестинации и чуждестранни университети от българските кандидат-студенти са на Стария континент – Нидерландия, Германия, Австрия, Италия.

Вдигат таксите за студенти

Това обясни пред Радио София Николай Христанов – мениджър "Висше образование" в портал, специализиран за обучение в чужбина.

Нидерландия привлича с богат избор на специалности на английски и по-ниски такси за първата година. Германия има предимството с по-късния срок за кандидатстване.

istock
istock

При търсените специалности няма големи промени сред фаворитите – бизнес и икономика, компютърни науки и изкуствен интелект, дизайн, психология, медии и комуникации.

Студенти могат да кандидатстват за летен стаж в администрацията

Най-добре е младите хора да проучат по-отрано изискванията и програмите за съответните специалности, да се подготвят и кандидатстват навреме, посъветва Христанов.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg