ВМРО предлага да отпадне таксата за детските градини за всички приети към момента деца. Идеята е била обсъдена на Коалиционен съвет, каза в ефира на „Здравей, България” депутатът Юлиан Ангелов.
 
Друго предложение, което се дискутира, е родителите на неприетите в градини да получават финансиране под някаква форма, за да могат да запишат децата си в частни детски заведения.
 
„Механизмът за всичко това трябва да се изработи”, каза Ангелов. И поясни, че към момента таксите за държавните градини са между 35 и 70 лева в отделните общини.
 

Народният представител коментира и темата за глобите, наложени на 24-ма негови колеги за неносене на маски в парламента. Ангелов заяви, че някои от санкционираните ще обжалват постановленията, тъй като смятат, че не са нарушили правилата.
 
Ангелов коментира и законодателна инициатива, която ВМРО е предприела по отношение на някои неправителствени организации.
 
„Неправителствени организации, които се финансират от чужбина правят определени политики в България в полза на други държави. Освен това се опитват да ни налагат норми на поведение, които за нас от ВМРО не са нормални.

istock
istock


4-годишните на задължителна предучилищна подготовка

Не е нормално, когато получаваш пари от чужбина, да не ги декларираш. Трябва да има прозрачност”, поясни депутатът.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg