Повече студенти по металургия ще бъдат освободени от такси за обучение през академичната 2022/2023 г., реши правителството. 

Към вече одобрения през миналата година списък със защитени специалности се добавя и професионално направление „Металургия“ за образователна степен „магистър“ след придобита степен „бакалавър“. Обучението по това професионално направление се предлага от Химикотехнологичния и металургичен университет в София.   

Студентски кредити до 40 млн. лева ще се гарантират от държавата догодина

Сред вече одобрените специалности са металургия – образователна степен „бакалавър“, хидростроителство, корабостроене и морска техника, арменистика и кавказология, иранистика, румънска филология, хебраистика, хидростроителство, корабостроене и морска техника и др. 

Освобождаването от заплащане на такси за обучение на студентите в специалност „Металургия“ за образователна степен „магистър“ след придобита степен „бакалавър“ ще допринесе за подготовката на висококвалифицирани специалисти за нуждите на този стопански отрасъл, който страда от недостиг на кадри.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg