26 000 души са заявили помощ за първокласници, а 17 000 за осмокласници. Периодът за събиране на заявления е 15 октомври.

Родителите ще получат 300 лева на два пъти, трябва да имат бележка, че детето е записано в училище. Ако децата имат 5 неизвинени отсъствия, родителите трябва да връщат сумите. Миналата година за първокласници 660 родители са връщали суми, а 1500 за осмокласници. Това каза пред NOVA зам.-министърът на труда и социалната политика Надя Клисурска.

81 родители са санкционирани във Варна да върнат помощта за ученик

Според нея служебният кабинет може да взема икономически решения относно кризите.

"Сумите и коефициентите за социалните помощи бяха увеличени. Те трябва да бъдат обвързани с линията на бедност", категорична е тя. И допълва, че родителите на първокласниците и осмокласниците могат да получат помощ без критерии.

istock
istock

По думите ѝ със споразумението между социалното и земеделското министерство ще бъдат обезпечени нуждите на нуждащите се от по-евтини дърва.

Как да кандидатствате за еднократна помощ за ученик

"Интересът към целевата помощ е доста голям - над 260 000 души, а над 160 000 вече имат отпуснати заповеди. Помощта е в размер на 623,55 лв. Дървата ще бъдат раздадени по места. Кампанията ще продължи до 31 октомври. Предвиждаме да бъдат обхванати 310 000 души. Ако останат средства, бихме могли да дадем допълнителна подкрепа", съобщи Клисурска. И подчерта, че няма да бъде в листите на БСП.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg