Националното представителство на студентските съвети ще обсъди на съвещание възможностите и студентите в частните висши училища да получават стипендии.

Време е проблемът да бъде решен, по думите на Доротея Николаева - председател на Студентския съвет във Варненския университет "Черноризец Храбър" :

"Студентите от частните висши училища не получават държавни стипендии. Това е една болна тема за нас и се опитваме да се справим с този проблем. Въпросът е от отсрещната страна, дали най-накрая ще открикнат на нашата молба и наистина ще наистина ще има някаква промяна. Има една дискриминация между студентите от държавен университет и студентите от частните висши училища".

Какво очакват студентите от бъдещите си работодатели

Това каза Доротея Николаева, подкрепи я колегата й Цветан Митев:

istock
istock

"Да, има, дори в момента предстои такава среща с всички частни висши учебни заведения, където ще обсъдим този проблем и се надявам след тази среща да имаме някакъв готов вариент за предложения и да го представим в Министерството на образованието, откъдето трябва да решат това."

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg