Във връзка с епидемията от COVID-19 и социалната изолация, специално за кандидат-студентите, Университетът за национално и световно стопанство /УНСС/ разработи първата по рода си в България иновативна система за организирането на кандидатстудентските изпити онлайн. Това съобщиха от висшето училище.

Системата е базирана на изкуствен интелект, има пълна автентификация за доказването на самоличността на кандидат-студентите, с възможности за криптиране и цифрово подписване на оценките от приемните изпити. 

Вижте с колко вдигат таксите в университетите


Тази система е съобразена с най-новите дигитални технологии и гарантира пълна сигурност на кандидатстудентската информация, уверяват от УНСС.

От там уточняват какви ще са стъпките за кандидатствате. Първата от тях е за подаването на документи: онлайн; в Центъра за прием на документи в УНСС; в регионалните бюра за прием на документи в страната.

istock
istock

При втората стъпка кандидат-студентите трябва да изберат по какъв начин ще кандидатстват - може да се кандидатства с оценка от матура; има възможност за явяване и на онлайн кандидатстудентски изпит, както и на изпит на хартиен носител, ако епидемиологичната обстановка го позволява.

Колко струва образованието в елитните британски колежи
 

Предварителните кандидатстудентски изпити в УНСС ще се състоят онлайн след 20 юни, а редовните изпити /онлайн или на хартиен носител/ - през юли.

От висшето училище призовават "кандидат-студентите да станат част от юбилейния випуск - 100, на УНСС".

През новата учебна 2020/2021 година Университетът за национално и световно стопанство ще отбележи стогодишнината от създаването си.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg