Предстои частично възстановяване на присъствения процес от 12 април – от 1 до 4 клас се завръщат в училище, както и три от осемте класа между 5 до 12 клас. Това разкри просветният министър Красимир Вълчев  и допълни, че на практика се връщат на стария график, ползван до 22 март.

"От 26 април, ако ситуацията позволява, съответно 5, 9 и 12 се връщат в класните стаи. 12 клас традиционно приключват по-рано, затова трябва да се върнат от 26 април", допълни той.

Ще се удължи ли учебната година

"Ваксините имат ефект и благодарение на тях имаме шанс да възстановим учебния процес в края на тази учебна година. 500 са учителите и персонал, заразени с COVID-19, много по-малко от ноември и декември, когато имаше пикови стойности. Правим с министър Ангелов допълнително списъци за още желаещи учители да се ваксинират. Ние сме от тези 20% държави, които са извели учителите като приоритетна група във ваксинационния план, за да върнем присъствения процес, докато нещата се нормализират."

Ще бъдат възстановени дуалните форми на обучение в предприята, както и практическите занятия и индивидуалните изпити и дейности.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg