„Февруари и март са рискови месеци за вирусните заболявания. Нямам как обаче да спрем да живеем, учим и да се движим. Заради образованието си заслужава да предприемем премерен риск.

Ако ситуацията се влоши, мерките отново ще се затегнат. Всичко е възможно. Опасността учениците отново да се върнат у дома остава“. Това заяви на брифинг образователният министър Красимир Вълчев.
 
"Началото на учебната година е фиксирано, а аз мога да определя само края", обясни още Вълчев.
 
„Добрата новина е, че при учениците от 1 до 4 клас няма изоставане, както предходни години при грипни ваканции. Имаме средно 3-4 седмици обучение в електронна среда“, обясни Вълчев.

Учениците вече се измориха от учене в електронна среда. Хората се измориха от спазване на мерките и това е нормално, заяви още министърът на образованието.

istock
istock

"Нужно е да се изгради колективен имунитет след ваксинация, но още е рано това да се случи. 24% са желаещите да се ваксинират сред учителите. Всичко е възможно, дори и малките ученици да се върнат клас.

Как ще учат децата от утре

Вече имахме такава ситуация, но засега има само индикации за влошаване на ситуацията. Не може да се говори за сериозно разпространението на заразата, особено в детските градини", каза Вълчев.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg