Започват серия безплатни обучителни курсове по цифрови умения в рамките на програмата Women In Tech. Тя е съвместен проект на Висшето училище по телекомуникации и пощи , Хуауей Технолоджис България и Министерство на труда и социалната политика.

За пръв път програмата ще бъде приложена в България с цел да даде възможност на безработни жени и тези, които търсят преквалификация, да придобият основни дигитални умения, които ще им отворят вратите към нови професионални възможности, реализация и преквалификация.

Целта на безплатните курсове е и да се  създадат равни възможности и да се преодолее разликата между половете в технологичната индустрия.

Записването е от 12.02.2024 г. през специално създаден сайт - Програма "Women in Tech - Жените в технологиите" - ВИСШЕ УЧИЛИЩЕ ПО ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ И ПОЩИ (https://www.utp.bg/programa-women-in-tech-jenite-tehnologiite/#) .

Освен от уебсайта, информация ще може да бъде получавана и в бюрата по труда.

Фирми търсят работници с напреднали цифрови умения

Първият курс започва на 09.03.2024 г., като групите са до 10 човека. Занятията в един курс се провеждат в продължение на 5 поредни седмици, всяка събота и неделя.

istock
istock

Специално подготвените програми включват 4 или 5 учебни часа, обхващащи всичко от основите до високотехнологичния свят на програмирането и иновациите. Общият хорариум от 45 учебни часа осигурява интензивно обучение и възможност за дълбоко вникване в същността на технологичния прогрес.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook  или Google News Showcase