В Добричка област за едно свободно работно място, обявено в бюрата по труда през май, са се конкурирали средно по двама безработни, съобщават от Регионалната служба по заетостта за пазара на труда през месеца.

От общо 788 работни места най-много свободни позиции в региона са обявени в хотелиерството и ресторантьорството - 387, в преработващата промишленост, селското стопанство, търговията, транспорта.

18% от безработните жени у нас не са търсели работа въобще през 2021г.

Равнището на безработицата в областта се установява на 3,3 на сто или с 0,2 процентни пункта по-малко спрямо предходния месец. В сравнение с миналия май регистрираните безработни намаляват с 1353 души - до 2630 души, или с 1,66 процентни пункта, посочват от Регионалната служба по заетостта.

В областния град равнището на безработицата достига 1,7 на сто с регистрирани 759 безработни. В сравнение с предходния месец се отбелязва спад с 0,3 процентни пункта, а на годишна база - с 1,14 процентни пункта, допълват от регионалната служба. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg