Новорегистрираните безработни надхвърлиха 99 300 души от началото на годината до момента, а започналите работа са 66 000 - това сочат данните от специализираното наблюдение на пазара на труда на Националния статистически институт и Агенцията по заетостта, съобщава БНР.
 

В последната наблюдавана седмица от 16-и до 22 май записаните в бюрата по труда са 4669 души, а устроените на работа - 3597.
 
За периода 16-22 май в областите Благоевград, Кюстендил, Пловдив и София-столица е отчетен най-голям превес на новорегистрираните безработни над устроените на работа.
 
В столицата и в Пловдив записаните в бюрата по труда са съответно 423-ма и 421.

В кои сектори се търсят най-много работници

В две области - Бургас и Добрич, намерилите препитание чрез бюрата по труда са повече от регистрираните безработни. В Бургас устроените на работа са най-много – 359 души.
 
Данните от наблюдението сочат неизменна тенденция от 3 януари до момента на по-голям брой новорегистрирани безработни в сравнение със започналите работа в цялата страна.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg