Люксембург остава мястото в ЕС, където зареждането на автомобилите с гориво е най-изгодно. В навечерието на предстоящите летни отпуски анкета, проведена от местна медия, посочва, че над половината белгийци планират почивката си с автомобил.

Проучването сочи, че най-ниската цена на горивата е в Люксембург, където литър бензин А95 струва 1,30 евро. Най-скъпи са горивата в Холандия, където литър от същия бензин струва 1,69 евро. Осреднената цена в тази част от ЕС е около 1,50 евро, според посоченото проучване.

Към водачите, които шофират на дизел, е отправено уточнението, че дори по-скъпото и представяно за по-качествено гориво не се отразява на разхода на автомобилите на нафта. Така, според публикацията, ако водачите се съобразяват с този факт, биха могли да спестят до 10 евро при зареждане на 50 литра.

Друг съвет към всички водачи е да използват по възможност бензиностанциите на изходите от магистралите, отколкото тези, които са по протежението на скоростните пътища, за да заредят автомобилите си по-изгодно.