Слънчев бряг е най-евтината дестинация в Европа за почивка, сочи проучване на Travel Money към британския сайт Post Office, предаде ITV. 

В проучването са включени 15 артикула за ваканциите и 13 популярни европейски курорта. Артикулите включват 3-степенно семейно меню, неща за плажа и алкохолни и безалкохолни напитки.

Според изследването туристите в Слънчев бряг могат да получават повече храна, напитки и други неща за по-малко пари на плажовете у нас и Испания, в сравнение с други места в Европа. 

Изброените артикули в Слънчев бряг струват само 66 лири. На второ място се нарежда Коста дел Сол в Испания, където за изброените неща се заплаща 80 евро. Слънчев бряг и Коста дел Сол са до 31% по-евтини благодарение на стабилната британска лира, отбелязва британското издание. Гръцкият остров Крит е на трето място с 87 лири.

Най-скъпите места за почивка остават Италия и Франция. Почивката в Соренто струва 143 лири, а в Ница във Франция 148 лири. Кофичка и лопатка за пясък в Крит струват 1.64 лири. За сравнение в Ница те са 8.17 лири. Порция чипс струва 64 пенса, а в Ница е 3.27 лири.

"Разходите за храна оказват вероятно най-голямо значение върху семейния бюджет. Разликата в цените в популярните дестинации е много по-голяма, отколкото очаквате. Затова хората, които все още не са направили своята резервация, трябва да се потрудят малко и да разберат къде храната за семейството ще струва най-малко. 

За тези с ограничен бюджет Слънчев бряг и Коста дел Сол изглеждат с ненадмината стойност. Все пак конкуренцията между ресторантите в Соренто и Пореч означава, че семействата, които посещават тези курорти ще плащат много по-малко, отколкото преди една година", казва Андрю Браун от Post Office.