Очаква се хартиеният билет за градския транспорт във Варна да поскъпне до 2 лв. Това обяви в понеделник кметът на морския град Иван Портних. Повишението на цената обаче все още се обсъжда и ще влезе в сила, само ако бъде одобрено от Общинския съвет.

Според Милко Лалев - директор на ОП ''Тасруд" - транспортната система във Варна предлага разнообразни видове транспортни документи.

Пуснаха в продажба новите карти за транспорт в София

"Имаме електронен билет от мобилно приложение, електронни (не)персонализирани карти, предплатени електронни карти и хартиен билет. Последният е в краен случай, не е за всекидневна употреба. Всеки един продукт за еднократна употреба е с по-висока цена от тези в пакет.

При издаването на хартиен билет се правят най-големи разходи - за самия консуматив, за обслужването на машините, които ги продават. Те са механични и подлежат на амортизация, а ремонтът струва десетки хиляди", обясни той пред NOVA NEWS.

И добави, че най-евтината предплатена карта в момента струва 10 лева и се ползва за 11 часа времепътуване за 90 календарни дни, но след изминаването на този срок кредитът не се губи, а се замразява, докато човек не си купи нова карта. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg