Днес Столичната община въвежда безплатни буферни паркинги за всеки, който остави колата си и използва градския транспорт. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Мярката е взета, заради отчетените стойности на фини прахови частици през вчерашния ден и прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология за жълт код за мъгла днес.

Продължава извършването на извънредни проверки на източници на замърсяване.

Защо не строим повече паркинги в столицата

Общината призова гражданите, които имат възможност, да не използват личните си автомобили, а тези, които се отопляват на твърдо гориво - да преминат на алтернативно отопление.

Столичната община продължава да следи актуалната обстановка и има готовност при регистрирани над 200 мгк/куб.м среднодневни превишения да въведе „зелен билет“.

БГНЕС
БГНЕС

На сайта air.sofia.bg всички граждани могат да следят в реално време измерваните стойностите на ФПЧ, прогнозите за следващите дни, както и допълнителните мерки, които Столична община въвежда, в дните с по-високи нива на замърсяване.

Вижте как ще изглежда летище София след концесията

От началото на декември работи и специално мобилно приложение, което известява за предприетите мерки при повишена концентрация на ФПЧ. SofiAir може да се свали и използва на телефони с Android и iOS операционни системи.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg