От днес цената на хартиения билет за пътуване с общинския градски транспорт във Варна се променя на 2 лв. за 60 минути времепътуване и 2,50 лв. за 90 минути времепътуване, пътуването с карта остава непроменено - 1 лв.

Всички останали цени остават същите, информират от ОП ТАСРУД. Промяната в цената на хартиения билет е одобрена с решение на Общински съвет- Варна. Това съобщиха от община Варна.

Гражданите и гостите на града могат да използват следните превозни документи:

Как работи новата билетна система в градския транспорт на София

Без промяна остава цената на целодневен билет - 4,00 лв. Той може да се купува от машините за продажба на билети на спирки и в автобус/тролейбус.

Без промяна са цените на електронните билети, купени от мобилно приложение на Община Варна TicketVarna, като съответно цените са 60 минути - за 1,00 лв. и 90 минути- за 1,50 лв.


Без промяна е цената на електронната предплатена карта за пътуване. Тя може да се купи от машини за продажба на билети на спирки и се презарежда в машини на спирка и в превозно средство. Цената е 10,00 лв., при което се получават 11 часа времепътуване. При използването на тази карта е необходимо да се маркира на валидатора в автобуса/тролейбуса съответната цена от 1,00 лв., 1,50 лв. и 4,00 лв. в зависимост от времепътуването, което е избрано.

община Варна
община Варна


Как ще се ползват новите билети за градския транспорт в София

Без промяна е цената на свободните абонаментни карти, които се купуват от пунктовете.

Въвежда се цена от 2,00 лв. на пластика за всички видове електронни карти. Тя се плаща еднократно при първоначално купуване. Картите могат да се презареждат многократно. При последващи презареждания  на картата /пластика/ тази сума не се дължи.

От ОП ТАСРУД препоръчват на гражданите и гостите на града, ползващи обществен транспорт да си купуват абонаментни и предплатени карти, както и да ползват мобилното приложение. Купуването на хартиен билет от машините за продажба на билети се препоръчва да се ползва само при липса на какъвто и да е друг превозен документ и при инцидентни пътувания.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg