Във Великобритания ценaтa на бензина се повиши за четвърти пореден месец, скачайки средно с 4,5 пенса или малко повече от 11 стотинки за литър миналия месец.

Би Би Си съобщава, че увеличените разходи за гориво се дължат на по-високите глобални цени на петрола, но в същото време са и "неоправдано завишени". 

Вдигат минималната заплата във Великобритания

Безоловният бензин се покачи от 1,52 паунда до 1,57 паунда или от 3,40 на 3,51 лева през септември, което означава, че разходът за зареждане на семеен автомобил вече надхвърля 86 паунда или 192 лева.

Асоциацията на търговците на петрол, която представлява независими продавачи, представляващи 64% от бензиностанциите в Обединеното кралство, каза, че маржовете са "под натиск" поради по-високите разходи за труд и енергия и намалените продажби. 

istock
istock

Разходите за живот в Обединеното кралство започнаха леко да се понижават, инфлацията на потребителските цени спада на до 6,7%. Но растящите цени на горивата както за бензина, така и за дизела ще увеличат натиска върху финансите на домакинствата. Компании от Пътна служба твърдят, че в момента бензинът е неоправдано завишен със 7 пенса или 16 стотинки

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg