Метанът отново поскъпва. Само за последната седмица цената му се е вдигнала с 21 стотинки и на бензиностанциите цената му стига 3,64 лева за килограм, показват данните на сайта fuelo.net. 

За последния месец цената му се е вдигнала със 7,37%, а за година с 26,83 на сто. Все пак цената на метана е далеч от пика през октомври, когато горивото стигна 6 лева за килограм.

В същото време цените на бензина и дизела продължават да падат. За седмица цената на най-масовия бензин А95 е паднала с 2 стотинки, а за месец понижението е с 14 стотинки и на бензиностанциите се продава по 2,62 лева за литър.

Пикът в цените на бензина беше в началото на юли, когато струваше над 3,40 лева за литър.

Експерт: Цените на горивата вървят надолу

Тенденция към поевтиняване има и при дизела. За месец дизеловото гориво е паднало с 21 стотинки, а за последната седмица цената му е намаляла с 5 стотинки. в момента на бензиностанциите дизел цените варират от 2,83 лева за литър до 3,11 лева за литър.

istock
istock

Без изненада остават цените на пропан бутана, като литърът се продава от 1,10 до 1,22 лева за литър.
 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg