Празниците са предпочитано време за пътуване за повечето хора. И тази година автобусни превозвачи и БДЖ осигуряват допълнителни места.

Извънредните автобуси, които превозвачи са осигурили, ще пътуват по най-натоварените маршрути в страната, обяснява изпълнителният директор на Централната автогара в София Иван Мирославов:

„За Варна и Бургас, Пловдив, Кърджали, Смолян и Северозападна България“

Над 28 хиляди и допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници осигурява „БДЖ Пътнически превози“. За тази цел ще бъдат увеличени с допълнителни вагони съставите на някои влакове, които пътуват по основните направления в страната:

Намаление до 30% и повече места за празниците от БДЖ

„Това са предимно София-Варна, София-Видин, София-Пловдив, където се очакват най-големи пътувания с железопътен транспорт, респективно в последните почивни дни и най-вече на 5-ти януари към столицата и големите градове влаковете ще се движат с увеличен брой вагони“, посочи. инженер Ивайло Георгиев.

От „БДЖ Пътнически превози“ съветват гражданите предварително да потърсят подробна информация за влака, с който желаят да пътуват, както и да избягват да купуват билети в последния момент.

Безплатни зони през почивните дни в София

istock
istock

В нощта срещу Рождество Христово и в ранните часове утре е възможно да се образуват поледици, предупреждават от Агенция „Пътна инфраструктура“ и призовават шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост и да не предприемат рискови изпреварвания и маневри.

В София на Бъдни вечер и Коледа паркирането в центъра и районите със зелена зона ще бъде безплатно.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg