Лек автомобил беше засечен от тол системата като ремарке. Собственикът му Николай Иванов установява, че има натрупани седем нарушения.
 

„Глобите са затова, че моят автомобил се движи като ремарке. Докато веднъж се връщах от Варна, екипите на БГТОЛ, от всички окръзи, започваха да ме преследват,  а аз им обяснявам и така си губехме времето”, обясни Иванов.

Документът за закупена винетка е издаден от място за бързи плащания, а служителка на гише е уформила данните за електронния стикер. „Издадена е с номера на автомобила, по талона, пише К3”, каза още той.
 
За да спрат пътните неволи на шофьора, той си купува втора винетка. От тол системата обаче са върнали парите на Николай Иванов, след като случаят придобива гласност. Глобите на мъжа остават неопростени.

Друг случай преди това - шофьор си купува е-винетка, но петнадесет минути след това  е глобен. Причината - винетката му не е била 30 минути.
 
От АПИ излязоха с позиция, в която се заявява, че шофьорите трябва да бъдат изключително внимателни, когато закупуват винетка.
 

АПИ
АПИ


Превозвачите искат промени в тол системата

Екипът на NOVA получи още подобни сигнали за винетки, закупени от офиси на мобилен оператор или гишета за бързи плащания.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg