Превозвачите ще изпратят в министерството на регионалното развитие и благоустройството исканията си за промени в нормативни и поднормативни актове свързани с тол системата.

Това стана ясно от среща между представители на транспортни фирми и АПИ в Русе, предаде кореспондентът на БГНЕС от дунавския град.

Недоволството на превозвачите е най-вече заради високите такси, които не съответствали на състоянието на пътищата, заяви Мариета Иванова, която е управител на транспортна фирма.

Превозвачите искат гратисен период за осигуровки и данъци

Превозвачите негодуват и срещу налаганите санкции за неизправности на GPS тракери и маршрутни карти.

istock
istock

От АПИ поеха ангажимент да направят анализ през септември и октомври на данните от системата, за да се прецени с колко може да се намали тарифата.


По думите на проф. Олег Асенов, който е член на УС на АПИ, след това процедурата ще отнеме поне месец, което означава, че евентуалните промени може да влязат в сила през декември или към края на годината. Заради поетите ангажименти от страна на АПИ, засега превозвачите се отказаха да продължат с протестите срещу тол системата.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.b