През декември и първите дни на януари изтичат годишните винетки на автомобилите на хиляди български шофьори. Проверете на двете онлайн платформи Vinetki.bg и на TollPass.bg. по регистрационен номер на автомобила до кога е валидна вашата винетка, за да не бъдете изненадани неприятно от глоба заради изтекъл срок.

Онлайн подновяването на годишната винетка става с няколко клика. Въвежда се  регистрационния номер и началната дата, от която желаем да е валидна. След плащането и успешната активация на посочения имейл се получава PDF разписка, удостоверяваща извършената покупка. Сигурността на плащането е гарантирана и активацията става за секунди.

Нова годишна винетка за всички леки автомобили до 3.5 тона може да се заплати до 30 дни по-рано, за да сме сигурни, че няма да се окажем на пътя без заплатена пътна такса и съответно подлежащи на санкция.

За колко време важат винетките

За 2024 г. винетките остават на старите цени и могат да бъдат закупени онлайн на Vinetki.bg и на TollPass.bg. Годишната e 87 лв., тримесечната – 48 лв., месечната – 27 лв., седмичната – 13 лв. и уикенд винетката – 9 лв.

Възможно е да се заплати 30 дни преди датата на активиране на новата винетка.

При онлайн покупка винетката е автоматично регистрирана за получаване на известия за изтичане на валидност, а също и в случай на наложени компенсаторни такси за регистрационния номер поради изтекла винетка и така не се стига до налагане на глоби или натрупване на санкции.

Застраховката „Гражданска отговорност“ е още една онлайн услуга интегрирана в тол платформите, чрез която можете да проверите условията, да сключите нова полица или да платите вноска по съществуваща полица. Документите пристигат на посочен адрес до 3 работни дни.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg