Отстъпката за горивата може да стане 75 стотинки. Такова мнение изрази икономистът Георги Ангелов в "Здравей, България" по Нова телевизия.
 
Той обясни, че сега страната ни получава евтин руски петрол, но през швейцарска фирма, която го предлага на по-висока цена. “Въпросът е как, в момента в който танкерът с руски петрол дойде в България, да бъде обложен с такса”, каза Ангелов.

Тази такса е свръхпечалба за страната, благодарение на която, мярката от 25 ст. на литър гориво може да бъде увеличена до 75 ст., поясни икономистът.
 
Според Калоян Стайков от Института на пазарна икономика обаче целта е да се намали самата цена, на която се продава, а не да се увеличава помощта.

Министърът на икономиката: Цените на горивата няма да се понижат

Ангелов предложи да се напише решението да бъде вписано в закона - В срок от 30 дни цените да бъдат намалени. Ако това не се случи - дерогацията да бъде забранена.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg