След поройните дъждове и наводнения последните дни в София, въпросът за това какво да правим, ако номерът на колата ни изчезне в бурята, стана изключително належащ и актуален поради зачестилите такива сигнали.

В столичния КАТ само днес са върнати пет регистрационни табели, намерени на улицата. Органите на реда се свързват със собствениците и им ги предават. В социалните мрежи също се публикуват снимки на намерени табели.

Законосъобразно ли е събирането на неплатени задължения на границите

"При нас днес бяха донесени пет номера от граждани, които бяха върнати на техните притежатели. Така няма нужда от пререгистрация на автомобила, иначе правилото е щом го няма единия номер, да се обяви в районното за изгубен или откраднат и съответно да дойде при нас, за да му бъдат издадени нови регистрационни номера и нови талони".

Това заяви пред журналисти началникът на отдел Пътна полиция ком. Любомир Костадинов по повод случаите на увредени или изгубени при урагана в столицата регистрационни табели на МПС.



"При нас за момента няма официално подаден сигнал, че някой си е изгубил номера. Но по принцип това се прави в районните управления", доппълни той.

"Срещу една разписка получава номера си и няма нужда от пререгистрация на автомобила. Ако обаче номерът е смачкан или повреден, но все пак се вижда и може да се идентифицира автомобилът, фирмата BMW извършва такава услуга – отива се там на място и се изважда нов номер", каза още той и добави, че пререгистрацията струва около 30-40 лева.
 
Комисар Костадинов посъветва водачите да закрепват номерата на автомобилите си с рапиди.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg