Образуват се километрични опашки от чакащи за регистрацията на газови уредби в страната.

След като от Пътна полиция започнаха масирана акция, в която проверяваха дали шофьорите са регистрирали допълнително монтираните уреди, водачите се оказаха в капан - регистрацията отнема часове и стотици левове, информира NOVA.

Volkswagen се отказва от колите на газ

„Законът за смяна на талоните е от 2014 г. Хората се тълпят на опашки за подмяна на талоните заради медийния шум и незнанието им. Когато се минават техническите прегледи, на водачите трябва да бъде обяснено как се процедира при наличие на газова система в колата.

След извършването на първоначалната проверка на газовата уредба смяната на талона е задължителна, но в срок от 3 години. Нарушението в такъв случай е административно. Има и случаи, в които служителите на КАТ не знаят, какво трябва да изискат от водачите”, обясни инж.Тодор Христев, член на Асоциацията на българските автогаз сервизи.

150 лева глоба за незаконна газова уредба в колата

БГНЕС
БГНЕС

„Категорични сме, че контрол трябва да има. Държим да подчертаем, че този преход трябваше да се случи плавно. КАТ трябваше да направят официално обявление и в рамките на три месеца, всички тези опашки нямаше да са факт. При проверки на пътя се създават предпоставки за корупция. Ние предлагаме да се въведе един гратисен период и всичките тези проблеми на собствениците на автомобили с газови системи да изчезнат плавно”, коментира собственикът на автосервиз Румен Дунев.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg