Ограничиха до 5 км/ч движението на тротинетки в парковете в София. Това посочват от Столичния общински съвет. Новите правила вече са в сила.

Председателят на СОС Георги Георгиев припомни, че предложените от него мерки за регулиране на скоростта и паркирането на този вид превозни средства бяха приети от градския парламент през юли.

Какви ще са глобите за нарушения с тротинетка

„Ограничихме нерегулираните движение и паркиране на 2000 тротинетки под наем в парковете и пешеходните пространства в целия град. В техния софтуер са въведени автоматични ограничения, така че движението с повече от 5 км/ч в забранените зони и паркирането на тротинетката по средата на парка да не бъдат възможни. Правилата важат и за частните електрически тротинетки, но за тях контрол трябва да упражнява полицията.“, посочи Георгиев.

istock
istock


Вече са обособени 70 специални места за паркиране на тротинетките в паркове и градски пространства в цяла София. Ако тротинетката се намира в забранена за паркиране зона, се начислява допълнителна такса или доставчикът на услугата не позволява ползвателят да приключи пътуването в приложението.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg