Водачите на индивидуално електрическо превозно средство, тоест на електрическите тротинетки, да нямат право да развиват повече от 25 км/ч предвиждат промени в Наредбата за организация на движението на територията на Столичната община, записани в доклад, който предстои да обсъди на днешното си заседание Столичният общински съвет (СОС).
 
Докладът предвижда още водачите на този вид превозни средства под 18 години задължително да носят каска, съобщава БТА.

Забранява се превозването на други лица, както и движението по тротоари и други места, предвидени за пешеходци. Не се допуска и употребата на мобилен телефон по време на управлението на индивидуално електрическо превозно средство. За нарушителите са предвидени глоби, посочват от СОС.

Брюксел подготвя строги ограничения за използването на електрическите тротинетки

Общинският съвет се очаква още да обсъди отпускането на 196 хил. лв. за цялостен ремонт на спортната площадка пред бл. 220 в ж.к. "Надежда". Съществуващата спортна площадка - футболно игрище, е в лошо състояние, амортизирана от постоянната експлоатация от страна на деца и възрастни.
 

istock
istock

Общинските съветници предстои да разгледат предложение на Наредба за проучване, анализ и симулация на транспортното обслужване в София. Приемането на такъв нормативен документ се налага заради повишената инвестиционна активност в столицата, която е с най-голяма територия и население в България, както и значителната степен на моторизация в града. Необходимо е допълнително регулиране и обезпечаване на транспортните връзки и възможността за паркиране.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg