Столичната община получи 20 млн. лева за 10 нови метровлака след решение на Министерския съвет.

Средствата ще се използват и за доставка и монтаж на преградни врати за метростанциите от първия и втория метродиаметър.

„С тези 20 милиона лева ще успеем да направим окончателното плащане за закупуването на 10 нови метровлака, които напълно осигуряват дейността на цялата трета линия на метрото“, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Без глоби за колела или тротинетки в метрото

Тя отбеляза, че за 4 години са изградени 12 километра с 12 станции от третата линия на метрото.

istock
istock

Фандъкова акцентира, че през последните години държавата е оказала съдействие за реализирането на три големи приоритета за столицата: строителството на метрото, довършването на Южната дъга на Околовръстното шосе и изграждането на училища и детски градини, за което целево бяха отпуснати 70 млн. лева от правителството.

Министър-председателят Бойко Борисов изтъкна, че скоро се очаква да приключи разширението на Околовръстния път в отсечката от квартал „Младост“ до АМ „Тракия“ и веднага след това ще започне строителството в участъка между АМ „Струма“ и булевард „Цар Борис III“.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg