Намаляваме цените на картите за градския транспорт за над 68 000 ученици и студенти, съобщи общинският съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев.

Властовите амбиции на новите управляващи в София блокираха работата на местния парламент, заради което втори месец ученици и студенти, казва Георгиев – плащат по-скъпи месечни карти за градския транспорт от началото на годината.

„Аз лично поех ангажимент да реша този проблем, който струва над 3 млн. лева на родителите на младежите. Вчера транспортната комисия одобри предложението на групата на ГЕРБ-СДС, с което стимулираме младите хора да ползват градския транспорт. Намалението на месечните карти е от 20 лв. на 15 лв. за ученици и студенти, от 35 лв. на 15 лв. за докторанти и на годишната карта за всички линии от 200 лв. на 180 лв.

Сменяме картите за градски транспорт на децата

Това намаление е реална помощ за учениците и студентите в София, която те ползват. Като преподавател в Софийския университет, който ежедневно работи с млади хора, съм благодарен на колегите ми от всички политически групи, които ни подкрепиха“, написа тази сутрин във Фейсбук общинският съветник.

г

Георгиев припомня, че за съветниците от ГЕРБ-СДС достъпният градски транспорт е основен приоритет.

„В сряда предстои да приключи гласуването в останалите комисии към СОС, а следващият четвъртък ще гласуваме предложението ни в общински съвет. Промяна ще влезе в сила от 1 май“, информира Георгиев.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook  или Google News Showcase