За проблем със спалните вагони на влаковете признава министърът на транспорта Георги Гвоздейков в отговор на депутатско питане.

БДЖ разполага с 30 спални вагона, от които 24 са в експлоатация, 3 са в планов ремонт, а за останалите 6 такъв предстои. 5 броя пък са кушет-вагоните, като всички са в експлоатация, уточнява министърът.
 
Затова „БДЖ – Пътнически превози” подготвя процедура за капитален ремонт на спалните вагони, с цел гарантиране на 24 броя такива в експлоатация, които да се използват при композиране на влаковите състави при гарантиране на нужния резерв, посочва министърът.
 
По думите му в момента спалните вагони са единствените пътнически вагони, които са сертифицирани в съответствие с изискванията на ЕС.

Как пенсионери могат да пътуват с карта „Възрастен“

Във връзка с това БДЖ изпитва затруднения с ремонта им, тъй като фирмите, извършващи ремонтни дейности са в Италия, Испания и Германия, обяснява Гвоздейков.
 
 За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg