Законодателните промени, касаещи начините за обучение на кандидат-шофьорите, облагодетелстват само избрани в бранша, твърдят представители на автомобилните школи. Те заплашват с протести, ако премиерът Бойко Борисов откаже да ги приеме и да изслуша техните възражения.

„По един или друг начин това, което твърдят така наречените самопровъзгласили се браншовици. Например – те казват, че са представители на автошколите. Нека да го докажат, нека да убедят обществото”, заяви пред NOVA Красимир Георгиев от Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България.

Обсъждат младите шофьори да карат с придружител

„Твърди се, че проектите за изменение на закона са правени в една тъмна стаичка. Оказа се, че от петимата твърдящи, че има тъмна договорка – трима от тях са присъствали на разглеждането на този проект за промени”, посочва Георгиев.

istock
istock

Според противниците на законовите промени целта е да се пометат част от работещите в бранша. Според Георгиев години наред „Автомобилна администрация” е поощрявала създаването на така наречения „сив сектор”. Така в бранша са влезли хора, неподлежащи на регулация – нещо, което с новите правила ще бъде регламентирано.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg