На 13 януари автобусите ще спрат да превозват пътници, ще спре и зареждането на търговски вериги.

Това заяви пред БНР Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи броени дни преди националния протест на превозвачите

Не сме против тол системата, но сме против обхвата ѝ. Не сме съгласни с правене на политика на инат, с несъобразяване с аргументите, които се поставят в един диалог“, каза той.

Превозвачите искат оставки заради тол таксите

„Не чухме солиден аргумент, който да почива на реална база какво точно ще се случи, освен едно – че трябва да се съберат n на брой пари. Ние сме против силовото налагане на тази система.

istock
istock

Предложихме реалистични цени на тарифата. Предложихме и след първата година от въвеждането на тол таксите да се направи анализ и ако това, което е събрано като средства, не кореспондира с това, което е трябвало да се събере, тогава плавно да се увеличават цените“, допълни Арабаджиев.

По думите му диалогът на превозвачите с Министерството на регионалното развитие и благоустройството е приключил.

„Има изключително напрежение сред превозвачите. Хората са недоволни и им дойде до гуша от такъв тип комуникация с това министерство“, посочи той.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg