Всички ученици и студенти могат да заредят превозен документ за обществения транспорт за септември и октомври, без да показват документ за записана нова учебна година.

Необходимо е само да предоставят лична карта или лична ученическа карта.

По този начин ще се спестят опашките пред пунктовете за зареждане на превозни документи в първите дни на учебната година, съобщиха от Столичната община.

Вижте здравните документи, нужни за градина и училище

Бележникът, личната ученическа карта или студентската книжка от университета със записана учебна година трябва да бъде предоставена задължително при зареждане на превозен документ от 1 ноември 2020 година.

Новоприетите първокурсници също могат да си купят карта за обществения превоз срещу уверение от висшето училище, че са приети в редовна форма на обучение.

istock
istock


Студенти с международна ISIC карта зареждат превозен документ срещу представяне на тази карта.

Вкарват заразени ученици в изолационни стаи

Четири от касите на ЦГМ от 2 септември тази година ще работят с удължено работно време: от 7.15 до 20.45 ч. Те са на метростанция "Софийския университет", на метростанция "Сердика", в Студентския град - срещу бл. 54, и на ТУ-София на бул. "Проф. Г. Брадистилов".

Касите в Студентския град, в които могат да се издават и зареждат карти за обществения транспорт, са срещу бл.54 и ТУ-София на бул."Проф. Г. Брадистилов". Каса има и на спирката "НСБАЛ по онкология", ж.к. "Мусагеница", бул. "Св. Климент Охридски" (посока ТУ-София), но в нея само могат да се зареждат превозни документи.

Пълният списък на пунктовете е тук.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg