Заради профилактика, на 23 септември между 19.00 и 20.00 ч., са възможни затруднения при продажбата на е-винетки и маршрутни карти от терминалите за самотаксуване на Националното толуправление и сайта www.bgtoll.bg, съобщиха от пресцентъра на АПИ.

Затруднения може да има и при продажбата в партньорската мрежа на АПИ - www.vinetki.bg, www.tollpass.bg, www.A1.bg, в мрежата на мобилния оператор А1, както и на каса в "Български пощи", Easy Pay и в бензиностанциите на "Петрол", "Лукойл", "Еко" и ОМВ.

Нова винетка валидна до 5 минути след закупуване

От АПИ препоръчват шофьорите внимателно да планират пътуването си по републиканската пътна мрежа и да купят своевременно електронната си винетка или маршрутна карта.


Профилактиката няма да повлияе на автоматичното отчитане чрез бордови устройства и GPS тракери на изминатото разстояние от тежкотоварни автомобили над 3,5 тона, допълват от пътната агенция.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg