Нискобюджетната авиокомпания "Уиз еър" (Wizz Air) обяви, че спира всички полети до Украйна, след като Русия атакува съседната държава, предаде Ройтерс.

Вдигат цените на билетите за самолет

"Поради събитията в Украйна и затварянето на въздушното пространство на страната, "Уиз еър" със съжаление информира своите клиенти, че временно спира всичките си полети до тази страна", посочи авиокомпанията. 

Припомняме, че в редица украински градове горят инфраструктурни съоръжения, включително летището в Чугуево, летищата в Херсон и Ивано-Франковск, предаде UNN. Според очевидци в Херсон летището в града гори. Потребители на Telegram - канали съобщават, че в покрайнините на Харков гори военното летище Чугуев.

istock
istock

Тази сутрин е атакувано и гори и летището в Ивано-Франковск. В град Нежин (Черниговска област) беше обстрелван командно-контролният пункт на SES. В резултат на обстрела са ранени трима спасители.

Системата за противовъздушна отбрана на Украйна е унищожила руски самолет, съобщи UA News, като се позова на военните власти. Малко след това украинската армия съобщи, че пет руски самолета и един руски хеликоптер са свалени в Луганска област, предаде Ройтерс.

Русия обаче отрече тези твърдения. От министерството на отбраната съобщиха, че са успели да заглушат противовъздушната отбрана на Украйна и инфраструктурата на авиационните бази са изведени от експлоатация.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg