Хотелиерите изчакват държавата да им разплати разходите, направени за украинските бежанци.

„Търпеливо изчакваме, не желаем да бъдем в конфликт, но търпението ни започва да се изчерпва. След тази седмица, след министерски съвет…”, каза Елена Андонова хотелиер, управляващ 7 хотела пред NOVA NEWS и даде да се разбере, че е възможно да имат някакъв вид протестни действия.

В същото време тя обясни, че от 20 до 30% е поскъпването на туристическите услуги за този сезон. Въпреки поскъпването очакват туристи от различни дестинации.

Проверяват за нелегални екскурзии

„Най-много туристи ще посрещнем от Полша, Румъния, Чехия, Германия, Израел и не на последно място - български туристи. Радвам се, че „Слънчев бряг” вече премина антирекламата и българите също го търсят за семейната си ваканция”. За българите се търсят резервации в последната минута, обясни Андонова.

istock
istock

Българското Черноморие, а и цялото Черно море не е предпочитана дестинация от луксозните лайнери с туристи, които и това лято ще пропуснат да минат Босфора заради несигурната обстановка в Украйна. Макар и с поскъпнали цени се очаква силен летен сезон в курорта „Слънчев бряг”.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg