Такса за поставяне на хавлия се прилага на някои от плажовете на румънското крайбрежие. Тарифата е по-висока от наем на два шезлонга с чадър, съобщава информационният сайт Зиаре.

На плажа Марина Сърф, намиращ се в северната част на курорта Мамая, от туристите, които желаят да разпънат хавлии пред шезлонгите на първа линия, се очаква да заплатят 200 леи на ден (около 40 евро). Уточнен е и размерът на хавлията – 1,4 м на 2 метра.

В същото време наемът на два шезлонга и чадър на първа линия струва 150 леи на ден (близо 30 евро).

Колко ще струва чадър с шезлонг на плажа у нас

В ценоразписа е предвиден и вариант за сезонна такса за разпъване на хавлия пред шезлонгите на първа линия – 1500 евро.

Обяснението на комплекса в Мамая е следното:

„Плажът и ресторантът на комплекса са предназначени изключително за клиенти и техните гости. Обявената тарифа за разпъване на хавлия има за цел да откаже външните за комплекса клиенти от практиката да поставят хавлиите си на първа линия пред чадърите и извън предвидената за тази цел зона“. От комплекса в Мамая посочват още, че на плажа Марина Сърф е отделена площ от 30 процента от зоната на концесията, където безплатно могат да бъдат поставяни хавлии и други плажни пособия.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg