За поредна година трябва да се адаптираме към нещо, което не ни се е случвало досега, инфлацията, икономическата криза ни налагат на всеки две седмици да преосмисляме част от стратегиите си и от сметките си за зимния туристически сезон, отбеляза в "Денят започва" Мариян Беляков – изпълнителен директор на "Пампорово" АД.
 
"Инфлацията рефлектира върху всеки един компонент от крайния продукт,
като тя също е непредвидима в момента. Опитваме се под някаква форма да дадем някаква относителна предвидимост на това, което нашите гости следва да очакват през зимния сезон", посочи той.
 
Новото е, че е пусната в продажба лифт карта до 20 ноември, която се продава на миналогодишни цени, и може да бъде използвана от датата на откриване на сезона до датата на закриването му, като тя се активира през първото преминаване през турникетите. Цената е 75 лв. дневна карта.
 
Според Мариян Беляков желанието за по-високи заплати на служителите не кореспондира с бизнес климата, бизнесът не може да издържа на непрекъснатото повишаване.

Пускат лифт картите за новия зимен сезон

"Ние не можем да компенсираме всички повишения на комунални разходи, включително и на фонд "Работна заплата" и в крайна сметка може би се очаква от нас да натоварим крайния клиент с цялата тази разлика, пък ако направим това, продуктите ще станат напълно непродаваеми", подчерта изпълнителният директор на "Пампорово" АД.
 

istock
istock

Мариян Беляков отбеляза, че най-важното, с което служебният кабинет би могъл да подпомогне бизнеса им е да заложи удължената ставка за ДДС от 9% с нейното разширено тълкование, включително и за достъпа до спортни съоръжения.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg