Зимните курорти отчитат значително по-слаб сезон от миналия. Заради по-малките приходи, хотели и концесионери намалиха цените за април в опит да привлекат българските туристи. Обилният снеговалеж от последните дни засега им помага.

През април почивката в Банско ще бъде значително по-евтина.

„Цените падат от първи април с 20 процента. Правим го заради децата - да не стоят вкъщи в тази ситуация, в която се намираме, а да дойдат да спортуват в планината”, заяви пред NOVA Иван Обрейков, който е маркетинг директор на ски зона Банско.

Хотелиери: Заетостта на хотелите рядко надхвърля 10-15 на сто

През април в Банско ще работят съвсем малко хотели, но пък всички те са обявили промоции.

„Вече има спад на цените, по-ниски са отколкото в пика на сезона. Като проценти може би е в порядъка на 20-30 процента. Единственото, което предлагаме в момента са ските и базата за настаняване, СПА-центровете са затворени, изхранването е по стаите, което не е много комфортно, но все пак е вариант”, каза Надежда Атанасова, която е мениджър в хотел.

Лъки Банско

Ресторантите и храната обаче не са най-важното за априлските туристи в Банско. „Останали са действително само хората, които идват да карат ски”, посочва Атанасова.

Koлко струва ски ваканцията у нас

За туристи през пролетната ваканция са готови и в Спасителната служба. Оттам за пореден път призовават хората да се наслаждават на ските само в очертаните писти, защото извън тях в момента е изключително опасно.

„Почти всички улеи са пълни със сняг и през последните дни е все така мъгливо. Никога туристът или скиорът не може да разбере кога е в зоната на лавината, за да не я предизвика и да стане най-лошото”, заяви Петко Панамски от ПСС – Банско.

Сезонът в Банско ще бъде закрит в средата на април. Дотогава в курорта гарантират отлични условия за ски.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg