Според DRV Travel Trends 2024 България е сред най-често резервираните дестинации от немски туристи, а в класацията на немското издание страната ни се нарежда пред Обединените Арабски Емирства и Малдиви.

Благодарение на реализираната реформа и програмата за реклама на Черноморските общини туроператорите в Германия отбелязват ръст от 20% на ранните записвания за предстоящия летен сезон.

Как българинът планира почивката си

На изложението ITB в Берлин след активните преговори и срещи, които проведе министърът на туризма Зарица Динкова стана ясно, че немската туристическа компания Der Touristik е готова да инвестира в България като семейна дестинация.

istock
istock

Турция заема първото място в класацията на DRV Travel Trends 2024, като според изданието югоизточната ни съседка е най-популярната дестинация за пакетни пътувания на германците през лятото на настоящата туристическа година. Почивките в страната се резервират най-вече от семейства.

Испания е изместена на второ място, като около половината от летните резервации в момента се отнасят до Майорка, което е ръст от 29% в сравнение с предходната година. Гърция е на 3-то място, следвана от Египет и Португалия.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook  или Google News Showcase