Затварянето им предизвика спиране на туристическия поток в северната част на Гърция.

С протестна петиция, подкрепена с подписите на 22-ма кметове от Северна Гърция, беше поискано незабавно отваряне на всички гранични пунктове с България, пише БНР.

"Отворете незабавно всички гранични пунктове с България", се посочва в официално обръщение към гръцкото правителство, публикувано днес и в медиите.

На извънредно заседание 22-ма кметове от Северна Гърция подписаха искане за възстановяване на режима за преминаване на туристи от всички гранични пунктове с България.

Едва 15% от гръцките хотели са пълни

"Не виждаме логика в решението да оставите отворен само граничния пункт "Кулата - Промахон", се посочва в протестното писмо на кметовете.

БГНЕС
БГНЕС

Те съобщават, че са получили обяснение, че не могат да се осигурят екипи, които да проверяват баркодовете на влизащите туристи от други страни.

"Това противоречи на всякаква логика", единодушни са от местната власт в Северна Гърция. В искането се настоява незабавна реакция на всички министри, свързани с това решение и спешна намеса на всички депутати от областта.

Влизаме в Гърция само през един граничен пункт

Затварянето на граничните пунктове с България предизвика спиране на туристическия поток в тази част на страната и поставя на изпитание хиляди гърци, работещи в сферата туризма, оплакват се пред медиите хотелиери.

За последното денонощие 36 нови случая на заразени с вируса са регистрирани на "Кулата - Промахон" - 20 са на сръбски граждани и още 16 на хора от други националности.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg