Забранени" туристи "влизат през прозореца", пише солунският вестник "Македония".

Изданието съобщава, че чужденци, както и гърци, които идват от страни извън "белия списък" на държавите, от които Гърция приема посетители, заобикалят преките маршрути и с тях и ограниченията, наложени за пътуванията от страни с висок риск от заразяване с коронавирус.

Тези пътници пристигат в страната през междинни дестинации.
 
Най-честият маршрут е от Великобритания с пряк полет до България и от тук - с автомобил до Солун. Други обаче предпочитат прекачвания в Германия, Швейцария и Австрия.

Подобни маршрути следват и посетители от САЩ и Швеция, предимно гърци, които използват различни обиколни трасета, за да посетят родината си.
 
Наскоро и бащата на британския премиер кацна на летището в Атина след като преди това кацна в София, за да заобиколи ограничението за британските туристи в южната съседка.
 

istock
istock

Междувременно броят на заразените с коронавирус в Гърция се е увеличил с 43 души през последното денонощие, достигайки 3562 души, но няма нови смъртни случаи в този период, сочат данните на сайта на гръцкото здравно министерство.

Едва 15% от гръцките хотели са пълни

Министерството уточнява, че 36 от новите случаи са регистрирани при тестове на входните пунктове на страната.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg