Гърция очаква силен туристически сезон, но понася загуби от липса на украински и руски туристи. От министерството на туризма очакват повече ваканционни посещения на американци.

"Плащайте по-добре на служителите, за да имате квалифициран персонал и качествени услуги". Така министърът на туризма Василис Кикилиас посъветва собствениците на хотели и заведения за предстоящия туристически сезон.

Колко ще ни струва морската почивка това лято

Засега има 50 хиляди свободни работни места в сектора, а в разгара на сезона ще са необходими повече служители, коментират пред медиите от туристическия бранш.

По предварителни резервации сигналите са за много силен туристически сезон. На островите има неочаквано много резервации, на места повече от успешната 2019 година.

istock
istock

Войната има несъмнено негативно отражение върху туристическия сектор,защото тази година Гърция се лишава от украински и руски туристи, отчитат хотелиерите.

Гърците не могат да си плащат сметките

Туристическите райони в северната част на страната са силно зависими от цената на бензина.

Министър Кикилиас съобщи за увеличен интерес на американците за почивка в Гърция. Надежда създава и новият американски посланик в Атина, който е от гръцки произход и с опит в туризма. 
 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg